Tica, Taal & Techniek in de herdruk

Tica, Taal & Techniek in de herdrukTica is een kant en klare lessenserie waarin techniek gekoppeld is aan taal. De lessen zijn voor groep 1 tot en met 8 en passen binnen het kader van taalgericht vakonderwijs: taal en techniek worden geïntegreerd in de activiteiten die leerlingen uitvoeren. Tica voldoet geheel aan de domeinbeschrijving van het CITO met betrekking tot Techniek.

Leerlingen enthousiasmeren voor techniek
De lessen van Tica gaan verder dan het uitvoeren van een experiment of het namaken van een bestaand ontwerp. De opdrachten hebben een stevige context. Lessen voor groep 1/2 worden bijvoorbeeld ingeleid aan de hand van een verhaal dat de nieuwsgierigheid van de leerlingen prikkelt. In hogere groepen worden leerlingen bijvoorbeeld door middel van een krantenartikel, een brief aan hen of een oproep om deel te nemen aan een wedstrijd gemotiveerd om mee te doen en mee te denken over de technische activiteit van de les. Daarnaast leren ze samen te werken en raken ze door de leuke opdrachten enthousiast voor techniek.

Wilt u ook educatief lesmateriaal laten ontwikkelen, ontwerpen en illustreren? Of heeft u een vraag die wij kunnen beantwoorden? Neem dan gerust contact met ons op. Wellicht kunnen wij u van dienst zijn of verder helpen.